Dr. Domján Mihály pszichológus blogja

Mind&Spirit blog

A valódi diéta a "szép látszat" feladása

2017. november 13. - Dr. Domján Mihály

pixabay_no.jpg

Olyan korban élünk, ahol a média közvetíti, hogy egy adott életkorú ember mit válasszon, hogyan éljen és nézzen ki. Akartunk ellenére hatnak ránk a trendek és a tudatosan felépített termékek. A cégek teljesen tisztában vannak azzal, hogy ha a márka egy hétköznapi "hős" történetén alapszik, könnyebb vele azonosulnunk, így több adható el belőle. Pontosan ez van az “előtte-utána” fotókkal és a személyes tanúságtételekkel megspékelt diétás termékek esetében is.

Én azonban a "Lapos hasat egy hét alatt!” című szlogen helyett csak a következővel tudok előjönni: ha ezentúl elkezded az érzéseidet felismerni és azokat nyíltan vállalni, ha megkeresed életed jól működő "kivételeit" és azokból önbizalmat nyersz, ha megtanulsz nemet mondani és döntéseket hozni, valamint feladod a "szép látszat" vetítését, akkor könnyebbé válik az életed, sőt melléktermékként a súlyod is!

pixabay_cseresznye.jpg

Lehetséges, hogy korábban egyes dolgokról azt hitted, hogy Neked azokat "csontra" el kell viselned. Ha viszont szembenézel magaddal és átgondolod a mostani helyzetedet, akkor kiderülhet az a számodra, hogy van választásod. Ez azt jelenti, hogy van, amit mégsem muszáj elviselned! Amennyiben pedig ezen belátásodnak teret és hangot adsz, sőt idővel cselekedeti szinten is kifejezed, akkor elindultál a látszat és egyben a kilogrammok "feladásának" az útján...  

Azok, akik valójában képessé váltak életmódot váltani - nem pedig diétázni -, kiemelik, hogy önmagunk miatt, a belső meggyőződésükből tudták ezt véghez vinni, nem pedig a másoknak vagy a trendeknek való megfelelésből. Sajnos, sok esetben a túlsúlyos ember származási családjából kapja azt az örökséget (mintát), hogy a látszat és a takargatás bizony nagyon fontos...  

Találd meg magadban, hogy őszintén miért jó Neked életmódot váltani! Szedd össze az előnyöket, miközben pedig nézz szembe az őszinte választásaiddal vagy azok hiánya mögötti érzéseiddel! Ha ez nem menne, válaszold meg a következő kérdést: "Mi jó nekem abban, hogy továbbra is sodródom?" A tanult tehetetlenségről itt olvashatsz.

Változni és változtatni szinte sohasem könnyű. Pici lépésekre érdemes azt lebontani, közben pedig tudatosan vállalni annak kellemetlenségét, "hasogatását" és terhét. 

A haladást sokban tudja az a szemlélet támogatni, ha belátod és elismered az eddig megvalósított lépéseidet, sőt a testképedre szintén figyelmet fordítasz. Merd minden egyes előremutató apróság miatt kihúzni magad! Önbizalom nélkül úgysem lehet élvezni az életet!

Higgy magadban!

    

www.drdomjan.blog.hu

www.drdomjan.hu  

#mind&spirit, #megfelelés, #látszat

(Képek forrása: https://pixabay.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://drdomjan.blog.hu/api/trackback/id/tr2213257507