Dr. Domján Mihály pszichológus blogja - @dr.domjan

Mind&Spirit blog

Mind&Spirit blog

Mr Vasovski, a crossover alkimistája

2019. július 22. - Dr. Domján Mihály

vasovski.jpg2016 júniusában Anastacia az Ultimate Collection turnéja keretén belül hazánkba látogatott. Izgatottan vártuk a koncertet, nem is sejtve, hogy milyen egyéb élményekben lesz majd részünk. Miután megérkeztünk az Arénába, keresztfiammal beszéltem telefonon. A legnagyobb meglepetésemre, ott derült az ki, hogy egy helyen vagyunk. Így hát külön, de valahol mégis együtt vártuk a buli kezdetét.

Előzenekarként egy addig még számomra ismeretlen formáció lépett fel. Diszkó volt ötvözve klasszikus zenészek, kiváló vokalisták és egy DJ közös produkciójával. Annyira dinamikusnak és táncolhatónak éreztük a dalok előadását, hogy nem tudtunk ülve maradni. Kerestünk így egy szabad placcot és végigtáncoltuk a showt. Mire Anastacia megérkezett, mi már "üzemi" hőmérsékleten voltunk. Az este fantasztikusan telt! Nemcsak az "aranytorkú" énekesnő hitelessége és profizmusa érintett meg bennünket, hanem örökre megtanultuk a magyar crossover zene új tehetségeinek a nevét: a Vasovski Symphonic-ot.

A zenei formációval való közelebbi megismerkedésre később került sor. A Symbol Gardenben való fellépésük során tudtam őket igazán megszeretni. A zenekar legtöbbször nem a teljes szimfonikus zenekarral lép fel, hanem négy összeszokott zenész - Mr. Vasovskival, a DJ-vel - kelti közösen életre a produkciót. A Vasovski Live tagjai: Péterffy Lili (ének), Ya Ou Feng (ének és gitár), Herold Péter (szaxofon), Ferencz Péter (hegedű) - akinek a keresztény zenei pályafutását szintén követem -, valamint nem utolsóként Vasovski Norbert (DJ). 

Számomra abban hoz újat az öt fős zenekar, hogy a legújabb zenék feldolgozása mellett a 80-as, 90-es és a 2000-es évek ismert dalait is játsszák. A slágerek és a saját számok előadását a "valódi" zenészek jelenléte teszi dinamikussá és átütő hangzásúvá. Valahogyan az az érzésem, hogy egyszerre vagyok diszkóban és egy minőségi élő koncerten. Aki nálam a prímet viszi, az Péterffy Lili személyisége, hangja és energiája. Az énekesnő lelkesedése és a többiekre, sőt a közönségre való odafigyelése páratlan!

Idén, legalább 20 év kihagyása után újból az EFOTT-on találtam magam. Itt újból lett szerencsém a szimfonikusokkal kibővített teljes csapat showműsorán részt venni. A közönség fele a gyermekem lehetett volna. Ezt ott az egyik fiatal hölgynek el is mondtam, aki azzal nyugtatott, hogy két pohár ital után már jól fogom magam érezni. Elnevettem magam! Bár csak ásványvizet fogyasztottam, de azzal együtt újabb örömzenében lehetett részünk. Velencén számos vendégelőadó is fellépett a Vasovski Symphonic-kal, köztük Király Viktor, Kollányi Zsuzsi, Nági, Szakács Gergő és Szivák Zsolt. 

Remélem ezzel a blogbejegyzéssel újból át tudtam azt a hitvallásomat adni, hogy mindenben lehet, sőt érdemes a minőséget választani és a tehetséget támogatni!

 

Dr. Domján Mihály

misi4.jpghttps://drdomjan.blog.hu

www.drdomjan.hu 

További motivációs gondolatok:

https://www.instagram.com/dr.domjan

 

 Ehhez a témához kapcsolódóan az alábbi bejegyzéseket ajánlom:

 

 

(Fotók: saját, Mr. Vasovski és letöltve innen)

A bejegyzés trackback címe:

https://drdomjan.blog.hu/api/trackback/id/tr2114968130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása