Dr. Domján Mihály pszichológus blogja - @dr.domjan

Mind&Spirit blog

Mind&Spirit blog

Túl az 'ezredik' randin

Kiút a társkeresés kuszaságaiból

2020. május 14. - Dr. Domján Mihály

wall-2794567_1280.jpgA társkeresésre egyesek úgy tekintenek, mint valamilyen félelmetes csatajelenetre, amelynek a végét már előre felfutottnak tekintik: "Újabb csalódás lesz. Mi más történhetne?!"

Ebben a blogbejegyzésben ezért most tudatosan válaszolni szeretnék a következő kérdésre: "Mit tehetünk a kevesebb sérülés érdekében?"

Olyan gondolatokat szedtem össze, amelyekkel bátorítani próbálom a társkeresőket. Teszem ezt azzal együtt, hogy minden szerelemben kezdők vagyunk, nincs tehát tuti recept.

  • Érdemes egy előzetes önismerettel rendelkezned arról, hogy kit szeretnél és mi a fontos a számodra. Miből nem tudsz engedni és mire vagy kíváncsi.
  • Hasznos az (applikációs) első randit minél hamarabb megejtened, hogy túlságosan ne induljon be a fantáziád.
  • Fontos, hogy az első találkozás alatt ne csak a másikra figyelj, hanem önmagadra is. Pontosan detektálhatod, hogy mit vált ki belőled a másik. 
  • Van egy igazság, amelyet szintén szem előtt lehet tartanod: aki a kapcsolat elején 100%-ot ad, később nem tud hova fejlődni.
  • Egyébként pedig kezdésként minek kell mindenre tétet raknod? A tétnélküliség, az elvárás-nélküliség sokak számára idegen terep, ez azonban tanulható.
  • Aki mindig elérhető, azonnal reagál/ugrik, azt nem fogják sokra becsülni. Néha pontosan az kell, hogy megérezzétek egymás hiányát.
  • A múlt párnacsatáinak a részletezése egyáltalán nem szerencsés, ha az első randik témája.
  • A férfinak az kell, amiért erőfeszítést tehet (kontra "olcsó" nők).
  • Ne hagyd magad sürgetni! 
  • Az első randevú egyikét, ha teheted, szervezd különleges helyre. Ettől válhatsz Te is azzá a másik szemében.
  • A nő behajlított gerinccel nem kapja meg azt a figyelmet, amire vágyik. Egy hölgynek tehát legyen véleménye. Ha a férfi ezt nem tiszteli, a nőt sem fogja.
  • A komfortzóna elhagyása nélkül nehéz a vágyott állapotodat elérned.
  • Amíg az exet lelkileg nem engedted el, illetve nem fogadtad el, addig csak "homokra" tudod az új váradat építeni.
  • Aki elérhetetlent választ, maga is elérhetetlen.

Mindezek mellett arra szintén tanulságos lehet ránézni, hogy aki nem tud egyedül jól lenni, párkapcsolatban sem képes. Sőt, elváltan sem...

Aki mer, az nyer! Bátorság, kíváncsiság és önismeret nélkül nincs fejlődés!

in-love-2503412_1920.jpgVágj bele!

 

Dr. Domján Mihály

misi4.jpghttps://drdomjan.blog.hu

https://www.instagram.com/dr.domjan

www.pinterest.com/drdomjanmihalymiklos

www.drdomjan.hu 

 

Az új pszichológusi podcast-ek meghallgathatók - akár vezetés, sütés-főzés, takarítás, futás közben - a Spotify-on, a Youtube-on, a Google Podcasts-en és az Apple Podcasts-en. Itt tudsz a többi hanganyagra feliratkozni is. 

Ehhez a témához kapcsolódóan az alábbi bejegyzéseimet ajánlom:

(Képek forrása: pixabay.com és saját)

Amennyiben a blogbejegyzések és a podcast-ek értéket képviselnek számodra, mi több, a továbbiak elkészítését támogatni szeretnéd, akkor azt a Patreon oldalamon meg tudod tenni.

Hálásan köszönöm!

A bejegyzés trackback címe:

https://drdomjan.blog.hu/api/trackback/id/tr6615692986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása